Apple направи впечатляващо представяне на iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X

Apple направи впечатляващо представяне на iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X
13 Септември 2017

Десет години след появата на първия iPhone, Аpple представи три нови телефона, а именно iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Събитието се състоя в т. нар. "Steve Jobs Theater" и започна с голям трибют към Стийв Джобс.

Най-интересен за публиката беше iPhone X. При него отпада култовият home бутон за пръстовия отпечатък, тъй като предната страна се състои изцяло от екран. Вместо това можете да отключвате телефона си по два начина – с жест на ръката от долния към горния край на екрана или с новата функция Face ID, която разпознава лица, независимо от осветлението, прическата или това дали потребителят носи очила. Камерата разпознава обектите в дълбочина, поради което ще може да различи реално лице от снимка.

Снимка: https://www.youtube.com

Той е с екран от край до край с размер 5,8 инча по диагонал. Резолюцията на дисплея е 2436х1125, а разделителната му способност е 458 пиксела на инч, която е най-голямата разделителна способност на iPhone досега.

Новият iPhone Х ще е устойчив на вода и прах. Той е по-бърз и мощен от своите предшественици.

И трите модела ще могат да се зареждат безжично. Компанията демонстрира поставката AirPower, която може да зарежда няколко устройства едновременно - например iPhone, iWatch и слушалки.

За целта компанията ще използва общоприетия QI стандарт за безжично зареждане, което означава, че потребителят не е длъжен да си купи зарядно от Applе.

Прочетете още