Apple разследва за проблеми около iPhone 8 Plus

Apple разследва за проблеми около iPhone 8 Plus
10 Октомври 2017

Apple е започнала вътрешно разследване след няколко оплаквания в интернет, според които батериите на новия iPhone 8 Plus се подуват и дори разцепват корпуса на телефона след няколко презареждания, съобщава BBC. Само през последната седмица има шест подобни оплаквания, при които батерията е увредила телефона.

Проверката на Apple цели да открие дали става дума за изолирани случаи или по-сериозен дефект. Оплакванията идват от потребители на наскоро излезлия нов модел iPhone в Тайван, Япония, Китай, Канада, Гърция и Хонконг.

Макар Apple да не коментира повече по проблема преди края на проверката, според онлайн изданието MacRumors бройката оплаквания подсказва, че става дума за нормален брой дефектни устройства на фона на общия брой произведени телефони от съответния модел.

Според представител на анализторската компания Cairn Energy Research Advisors батериите се подуват, когато наближат края на живота си. Това означава, че може да става въпрос за грешка при производството. Според анализаторът Apple може лесно да намери проблемната поточна линия и да я спре за поправка без това да повлияе сериозно на производството.

Източник: https://www.vesti.bg

Прочетете още