Честит рожден ден, Bruce Willis! Днес екшън героя става на 63

Честит рожден ден, Bruce Willis! Днес екшън героя става на 63
Снимка: Tatiana T
19 Март 2018

На днешния 19 март своя 63-ти рожден ден празнува големият холивудски актьор Брус Уилис. Роден през 1955 г. във военната база на град Идар-Оберщайн в Западна Германия, Брус Уилис се превръща в една от най-големите екшън звезди в киното. Майка му е германка, а баща му – американски войник. Когато бъдещият актьор е на 2 години, семейството му се мести окончателно в Ню Джърси, където Брус израства. Любопитен факт за него е, че като малък е заеквал, но е преодолял този проблем с изявите си на училищната сцена. След като завършва училище започва да работи като охрана, а по-късно и като барман, за да се издържа. Интересно е да се отбележи, че е левичар.

Снимка: Daiki Tomidokoro

Брус Уилис изгрява в киното през 1985 г., когато го избират да играе в сериала "Съдружници по неволя“, където е партньор на Сибил Шепърд. Точно за участието си в "Съдружници по неволя“ през 1987 г. той е отличен с награда „Еми“. Става световно известен обаче, с ролята си в първата част на "Умирай трудно".

Снимка: Daiki Tomidokoro

В своята близо 40-годишна кариера, Брус Уилис се снима в над 80 филма, сред които абсолютните хитове "Умирай трудно", "Армагедон", "Криминале", "Петият елемент", "Шесто чувство" и други.

През 1987 година се жени за един от секссимволите на киното – актрисата Деми Мур. Двамата имат 3 дъщери. Развеждат се през октомври 2000 година.

През 2000 година получава награда "Еми" за... най-добър гостуващ актьор в комедиен сериал – "Приятели".

През март 2009 г. актьорът се ожени за моделът Емма Хеминг, от която има още 2 дъщери.

Носител е на много награди, сред които "Златен глобус", "Златна камера", две награди „Еми“ и други.

Прочетете още