Филмите на Steven Spielberg с приходи над 10 милиарда долара

Филмите на Steven Spielberg с приходи над 10 милиарда долара
Снимка: Gage Skidmore
20 Април 2018

Стивън Спилбърг е на първо място по приходи сред режисьорите в комерсиалното кино! Филмите му с приходи над 10 милиарда долара. Всички знаем, че Стивън Спилбърг е едно от най-големите имена в киното. Оказва се, че той е на първо място по приходи сред режисьорите в комерсиалното кино, тъй като печалбата от разпространението по кината на всички негови филми дотук вече надвишава 10 милиарда долара!

Най-новият филм на прочутия режисьор „Играч първи, приготви се“ излезе по екраните преди по-малко от месец и вече е спечелил над 475 милиона долара. Така той се превърна в най-касовия успех на Спилбърг за последното десетилетие и го нареди категорично на първо място по приходи сред всички останали негови колеги. Сюжетът в „Играч първи, приготви се“ се развива в бъдещето. Годината е 2044, а хората предпочитат да забравят житейските си проблеми – енергийна и икономическа криза, хипер-бедност, ужасяващи последици от глобалното затопляне и какво ли още не – като прекарват основна част от времето си, когато не спят, във виртуалната реалност ОАЗИС - технически съвършен симулатор, стоящ като опция за абсолютно всеки жител на пренаселената и изтощена планета Земя.

Най-успешният филм на Спилбърг обаче дотук си остава „Джурасик парк“ с приходи 983,8 милиона долара. След него се нареждат „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ (786,6 милиона) и „Извънземното“ (717 милиона, като не се отчита инфлацията в цените на билетите).

Снимка: Sam Howzit

На второ място с разлика над 3 милиарда долара е Питър Джаксън. Неговите трилогии „Властелинът на пристените“ и „Хобит“ са спечелили 6 520,7 милиарда долара. Трети е Майкъл Бей, който благодарение основно на петте филма „Трансформърс“ се отчита с 6 451 милиарда долара.

Петицата се допълва от (6 139 милиарда) и създателят на последните серии за Хари Потър Дейвид Йейтс (5 347 милиарда).

Прочетете още