"Хари Потър и прокълнатото дете" чупи рекорди по продажби

Снимка: kat-from-minasmorgul
5 Август 2016

Новата книга за Хари Потър, която е литературна адаптация на пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете" вече е продадена в 700 хиляди екземпляра само за няколкото дни от излизането й. Според прогнозите на експертите, ако книгата продължи да се продава с такава скорост, може да измести предишното попълнение към поредицата "Хари Потър и Даровете на смъртта" като най-продавана книга в историята. "Хари Потър и прокълнатото дете" излезе по книжарниците в неделя в полунощ и предизвика масови събирания на феновете на прочутата поредица по цял свят.

Снимка: astoriawho

Въпреки че Джоан Роулинг вече заяви, че това е финалната част от поредицата за "Хари Потър", тя може да се замисли след огромния успех на наскоро излязлата й книга, определена за най-продаваната на десетилетието. Специалният тираж на сценария излезе на пазара в неделя, 31 юли, с цена 20 паунда. Това издание ще бъде заменено с окончателно издание, което ще бъде публикувано в началото на 2017 г. То ще включва последните сценични насоки, анотации и друго допълнително съдържание, което да предизвика феновете, така че книгата да осъществи отново огромни продажби. Предишният рекорд бе държан от "Петдесет нюанса сиво" на Е. Л. Джеймс през 2012 г. с 664 000 продадени екземпляра през първата седмица.

Снимка: arizonasrobbins

Сюжетът на книгата, която адаптира едноименната театрална пиеса на Джоан Роулинг, среща читателите с Хари Потър и неговите приятели 19 години след събитията от "Хари Потър и Даровете на смъртта". Момчето вълшебник е станало баща на три деца и претоварен служител на Министерството на магията.

Снимка: bookriot

Филмовите фенове на Хари Потър очакват по киносалоните лентата "Фантастични животни и къде да ги намерим", която се сдоби с нов трейлър на конвенцията "Комик-Кон" съвсем наскоро. Действието на филма се развива в магическия свят сто години преди раждането на Хари Потър. Режисьор ще бъде Дейвид Йейтс, а ролята на главния герой Нют Скамандър ще се играе от носителя на "Оскар" Еди Редмейн.

Тагове: Новина

Прочетете още