iPhone 8 и всичко, което трябва да знаете за него

iPhone 8 и всичко, което трябва да знаете за него
11 Август 2017

Всеки следващ модел iPhone винаги е съпътстван от голям интерес и спекулации. Представянето на новия iPhone 8 се очаква през септември, но както винаги любопитството и към този модел е огромно и всички са нетърпеливи да разберат подробности за него. До този момент имаше много спекулации и доклади за новите модели.

Компанията е подложена на голямо напрежение и поради факта, че тази година се честват 10 години от появата на революционния първи айфон, който бе представен през 2007 г. Очаква се Apple да отбележи събитието подобаващо.

Ето какво трябва да знаете:

Предполага се, че Apple ще лансира на пазара 3 модела: един с променен дизайн и две обновления на настоящите iPhone 7 and iPhone 7 Plus. Анализаторите предполагат, че устройството с нов дизайн ще се нарича "iPhone Pro," "iPhone Edition," "OLED iPhone," или "iPhone 8“. Смартфонът с нов дизайн е моделът, върху който ще бъде обърнато най-сериозно внимание.

Очаква се екранът да бъде изработен по нова технология, наречена OLED, която обещава по-добра енергоефективност и да бъде от край до край. Вероятно ще е извит и с много по-тънки рамки от iPhone 7. Дизайнът ще позволи на Apple да предложи на потребителите по-голям екран, докато телефонът остава със същия размер. Най-големият екран се очаква да бъде с резолюция 1125 x 2436 пиксела. Това е прогнозата на KGI Securities.

Предполага се, че iPhone 8 ще разполага с предна камера с 3D функции, които позволяват не само да се правят снимки, но и да се манипулират. Предната камера ще използва лицево разпознаване, за да стане заместител на Touch ID сензора за пръстови отпечатъци или за да го подпомогне.

Основната камера ще разполага с две лещи, които са вертикално ориентирани. Предвижда се, че дизайнът от край до край в iPhone 8 ще елиминира хоум бутона. Неговите функции ще бъдат вградени в екрана. Засега не е ясно дали сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде вграден в екрана, или ще бъде на мястото на Face ID.

Възможно е потребителят да не се налага да включва айфона си към ел. мрежата, за да го зарежда. Говори се, че Apple ще предложи безжично зареждане за идващите модели през есента.

Прочетете още