Класация на най-популярните безплатни приложения за iPhone

Класация на най-популярните безплатни приложения за iPhone
17 Юли 2018

Вече 10 години магазинът за приложения на iOS изобилства от най-различни приложения, които дават много на потребителите, но не искат пари в замяна. Компанията Sensor Tower е направила списък с най-популярните безплатни приложения за iPhone.

Очаквано по високите места в класацията има доста представители на големите компании, като приложенията на YouTube, Facebook Messenger и др. Сред тях има и други безплатни заглавия. Интересното е, че повечето от тях са игри. Например Pokemon Go. Играта с виртуална реалност беше огромен хит преди около две години. Толкова голям интерес имаше към нея, че прекара 29 седмици на първо място като най-тегленото безплатно приложение.

С една седмица повече престой е играта Temple Run. Пред тях са игрите Slither.io и Minion Rush.

Първото реално приложение в класацията е Snapchat. То е прекарало 37 седмици на върха като най-теглено безплатно приложение. Snapchat бива изпреварено от Draw Something. Приложението за почитателите на рисуването е с 38 седмици на първо място.

На четвърта позиция е Trivia Crack. Това е семпла, но забавна игра-викторина. В нея се отговаря на най-разнообразни въпроси от множество категории в опит да се изкачиш нагоре в класацията. Играта беше на първо място цели 66 седмици.

В челната тройка очаквано е YouTube с общо 107 седмици на първо място в цялата история на Apple App Store.

На второ място е Bitmoji. Това е забавно приложение, което позволява на всеки да си направи собствени емоджита и емотикони, които да споделя в чатове и социални мрежи. Приложението е прекарало общо 109 седмици на върха.

Абсолютен лидер е Facebook Messenger с общо 217 седмици на почетното първо място. Това време се равнява на малко над 4 години, което е доста впечатляващо постижение.

Прочетете още