Коя е най-щастливата страна в света?

Коя е най-щастливата страна в света?
18 Април 2018

Независимо от студените зимни температури Финландия е поставена на първото място в Световния доклад за щастието на ООН, през март тази година. Вижте факторите, които може да са причината за това.

Всяка година скандинавските страни (с едни от най-студените, най-дългите и най-тъмни зими на земята) заемат доклада като най-щастливите места в света. И това може да се дължи на факта, че чувството за общност е по-разпространено, когато е извънредно студено. Според научни изследвания, хората, които живеят в по-сурово време, са известни с по-голяма взаимна подкрепа. Студеното време кара хората да мислят повече един за друг, от колкото за себе си и ги прави по-сплотени и обичащи другите.

Първото място за Финландия може да се дължи и на силно субсидираната държавна подкрепа за програми като грижи за деца и безработица и факта, че тя е една от най-добрите страни прокламиращи равенство между половете. Също така имат остров само за жени, където да усъвършенстват творчеството, да практикуват медитация и да възпламенят иновациите.



Така че, ако искате да намерите истинското щастие и спокойствие, дори кратко пътешествие до най-щастливата страна в света ще ви зареди с позитивизъм.

Прочетете още