"La La Land" с награда БАФТА за най-добър филм

Снимка: bohodoe
13 Февруари 2017

Церемонията по раздаването на годишните отличия на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) се състоя в зала "Ройъл Албърт хол" в Лондон.

"La La Land" е големият победител на вечерта с общо пет награди. Мюзикълът получи отличието за най-добър филм. Деймиън Шазел получи БАФТА за най-добър режисьор, а Ема Стоун - за най-добра актриса.

Снимка: cinelander

"La La Land", който влезе като фаворит с 11 номинации, получи още наградите за музика и кинематография.

Миналия месец мюзикълът, който разказва за любовта на млада актриса (Ема Стоун) и джаз музикант (Райън Гослинг), остана големият победител и на церемонията по връчването на отличията "Златен глобус". Той взе наградата във всичките седем категории, в които имаше номинация. Така "La La Land" подобри рекорда за най-много отличия "Златен глобус".

Наградите БАФТА са смятани за британски еквивалент на "Оскар"-ите. Те са индикатор за това кои ще са носителите на "Оскар".

Братът на Бен Афлек - Кейси Афлек бе удостоен с БАФТА за най-добър актьор за ролята си във филма "Манчестър до морето". Критици коментират, че лентата му е позволила най-накрая да излезе от сянката на своя прочут батко.

БАФТА за най-добър актьор и актриса в поддържаща роля получиха съответно Дев Пател и Вайола Дейвис. Пател бе награден за превъплъщението си в лентата "Лъв", а Дейвис - за "Огради".

Снимка: aashiqaanah

Снимка: moonchild30

Филмът "Аз, Даниъл Блейк" бе удостоен с наградата за най-добър британски филм. Кен Лоуч - режисьорът на лентата, която разказва за дърводелец, който се опитва да получи социални помощи след сърдечна атака - използва случая, за да разкритикува остро управляващите във Великобритания консерватори.

В края на церемонията принц Уилям, който е председател на БАФТА, връчи наградата за цялостен принос на 90-годишния комик ветеран Мел Брукс.

За финал, ето една шеговита снимка от Том Холанд.

Снимка: tomhollandnews

Прочетете още