Номинации за Golden Globe Awards 2018

Номинации за Golden Globe Awards 2018
Снимка: Joe Shlabotnik
13 Декември 2017

Наградите Златен глобус, връчени за пръв път през 1944 г., се присъждат от около 90 членове на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Отличията се присъждат в над 25 категории. Чрез тях се почита най-доброто в телевизията и киното.

Призовете Златен глобус, за които се смята, че посочват потенциални кандидати за Оскар-и, ще бъдат раздадени за 75-и път на 7 януари 2018 г. на церемония в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс. Водещ на шоуто ще бъде комикът Сет Майерс.

Ето кои са заглавията с най-много номинации:

Лидер със седем номинации, включително за най-добър филм и режисура, е „Формата на водата“ („The Shape of Water”) на Гийермо дел Торо, следван от „The Post” на Стивън Спилбърг и отличния „Три билборда извън града“ на Мартин Макдона с по шест.

Любопитен момент е, че наскоро пресниманият заради скандала с Кевин Спейси „Всички пари на света“ („All the Money in the World”) на Ридли Скот спечели три номинации – за най-добър режисьор, най-добра актриса в драма за Мишел Уилиямс и най-добра поддържаща роля за Кристофър Плъмър, който замени Спейси в ролята на Джон Пол Гети.  

С три номинации се окичи и „Призови ме с твоето име“ („Call Me by Your Name“).

„Get Out“, който беше един от предварителните фаворити, спечели само две – за най-добър мюзикъл или комедия и актьор в същата категория за Даниел Калуя.

Прочетете още