Официално: Принц Хари и Меган Маркъл са сгодени! Сватбата ще е догодина

Официално: Принц Хари и Меган Маркъл са сгодени! Сватбата ще е догодина
27 Ноември 2017

Британският принц Хари ще се ожени за своята приятелка американската актриса Меган Маркъл в началото на следващата година, след като двамата са се сгодили по-рано този месец. Това обявиха от кралската резиденция „Кларънс хаус“.

„Негово кралско височество принцът на Уелс с удоволствие съобщава годежа на принц Хари за г-жа Меган Маркъл. Сватбата ще се състои през пролетта на 2018 г.“, се казва в изявлението.

В съобщението се допълва, че 33-годишният принц е информирал за решението си британската кралица Елизабет Втора, своите най-близки роднини и е поискал благословията на родителите на Меган Маркъл.

В официалната страница на кралицата в Twitter се посочва, че тя и нейният съпруг принц Филип са посрещнали с радост новината за сватбата. „Кралицата и дукът на Единбург се радват за двойката и им желаят щастие“, се казва в съобщението.

След брака си новото кралско семейство ще живее в Нотингам котидж в Кенсингтънския дворец, където се намират и по-големият брат на Хари и престолонаследник Уилям заедно с неговата съпруга Кейт Мидълтън и техните деца.

Съобщението идва на фона на продължителни спекулации за годежа на Хари с 36-годишната актриса, която е позната с ролята си на адвокат в хитовия телевизионен сериал „Костюмари“.

В изявление родителите на бъдещата булка Томас Маркъл и Дориа Рагланд заявиха, че са „невероятно щастливи“ и желаят на младите „безкрайно щастие“. „Нашата дъщеря винаги е била мил и любящ човек. Това да видим нейния съюз с Хари, който споделя същите качества, ни носи голяма радост като родители“, посочват те.

Меган Маркъл ще стане най-новият член на британското кралско семейство.

Прочетете още