Силвестър Сталоун разкри подробности от следващия „Роки”

Силвестър Сталоун разкри подробности от следващия „Роки”
Снимка: Gage Skidmore
4 Август 2017

Силвестър Сталоун отново ще се превъплати в американският боксьор Роки Балбоа и ще се срещне с Иван Драго в продължението на филма в „Крийд: Сърце на шампион“ (Creed, 2015). Информацията за екранната среща сподели самият Слай в четвъртък.

Ролята на съветският боксьор Иван Драго в лентата „Роки 4” от 1985 година изпълни американският актьор от шведски произход Долф Лундгрен.

Снимка: Gage Skidmore

Според сюжета синът му Адонис Крийд, когото тренира Бобоа, гори от жажда за отмъщение и може да предизвика на бой Драго в новия филм.

През 1976 година  „Роки” е сред големите заглавия на 49-ата церемония по връчване на наградите Оскар. Тогава той е номиниран за отличието в 10 категории, включително за най-добър филм, най-добър сценарий и най-добър актьор. Сталоун губи битката за най-добър актьор, от големият си конкурент в конкретната година Робър Де Ниро, но Роки печели 3 статуетки, а именно: за най-добър филм, най-добра режисура и за най-добър монтаж.

Снимка: Tullio Saba

Роки, Рамбо или Слай, Сталоун е един от най-емблематичните екшън герои. Снимал се е в над 50 филма досега. През 2016 година той получи награда Златен глобус за ролята на Роки Балбоа в „Крийд: Сърце на шампион“.

Снимка: Alatele fr

Прочетете още