Световното се превърна в Европейско

Световното се превърна в Европейско
9 Юли 2018

Франция, Белгия, Англия и Хърватия са четирите отбора, които продължават към полуфиналната фаза на Световното първенство по футбол в Русия.

В петък първи полуфиналист стана Франция след като надви Уругвай с 2:0. Вторият отбор на полуфинал е Белгия, които победиха с 2:1 отбора на Бразилия. В ранния мач в събота националният отбор на Англия победи Швеция с 2:0 и зае третото място сред полуфиналистите. Англичаните са в Топ 4 на Мондиал за трети път в историята си и за първи път от 28 години насам. В последната среща от четвъртфиналите след изключително атрактивен и равностоен двубой път напред си проправи отборът на Хърватия, след като надигра домакините от Русия. Редовното време завърши 1:1, а в продълженията и двата отбора успяха да се разпишат с още по един гол, което направи резултата 2:2. Победата - с краен резултат 6:5, хърватите измъкнаха след изпълнението на дузпи.

Хърватите са на полуфинал за втори път в историята си. През 1998 г. в тази фаза бяха отстранени от Франция, а впоследствие завършиха трети. Руснаците пък не са играли полуфинал от 1966 г. Въпреки това те си тръгват с аплодисменти, защото никой не е очаквал от тях да стигнат дори 1/4-финал.

Така след четвъртфиналите Световното първенство се превърна в Европейско. С отпадането на последните два южноамерикански тима - Уругвай и Бразилия, в Русия не останаха отбори извън Стария континент, които да спорят за световната титла. Първият полуфинален мач на Мондиал 2018 между Франция и Белгия ще се играе на 10-и юли (вторник) от 21:00 часа. На следващия ден - 11-и юли (сряда) по същото време място на финала ще търсят и отборите на Англия и Хърватия.

Прочетете още