Васил Найденов вдигна всички на крака в памет на Тончо Русев

Васил Найденов вдигна всички на крака в памет на Тончо Русев
17 Юни 2018

Снощи на церемония в Благоевград се връчиха 16-тите Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2018.

Церемонията откриха 4Magic заедно с румънския диджей и продуцент DJ Monoir и песента „Together (Вечеряй, Радо)“.

Наградата БГ Посланик 2018, която се определя от екипа на БГ Радио, получи хор Мистерията на българските гласове. Създаден преди 65 години, той популяризира българската музика и фолклор по цял свят и освен няколко номинации и една награда Грами, вече заслужено имат и награда от БГ Радио.

Сред изненадите на вечерта беше и емоционалният момент с връчването на почетната награда на Тончо Русев и изпълнението на любимата „Телефонна любов“ на Васил Найденов.

На сцената на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО стъпиха още АХАТ, Стенли и неговата група, Митко Кърнев, Димо Алексиев, Деси Бакърджиева.

Тази година статуетката, която се определя от eкипа на БГ РАДИО -  наградата „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение - символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, бе връчена на легендарната група АХАТ. Бандата направи успешно турне през 2017 и тази година  чества 30 години от създаването на безкомпромисния си албум „Походът“. С легендарния рок-химн „Черната овца“ завърши и 16-тата церемония по раздаване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2018.

Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 се реализират с подкрепата на VIVACOM, Дженерали Застраховане АД и Nescafe Dolce Gusto.

Прочетете още