Властите в Китай забраниха новия филм за Кристофър Робин и Мечо Пух

Властите в Китай забраниха новия филм за Кристофър Робин и Мечо Пух
8 Август 2018

Властите в Китай забраниха излъчването на новия филм за любимия на целия свят герой - Мечо Пух.

Официално обяснение за взетото решение няма, но най-вероятната причина е, че критиците на президента на азиатската страна Си Дзинпин често го сравняват с Мечо Пух. Сравнението с анимационния герой датира от 2013 г. след среща на държавния глава с тогавашния американски президент Барак Обама.

Оттогава Пекин цензурира по всякакъв възможен начин тези сравнения. В социалните мрежи изображенията на Пух дори бяха забранени.

Лентата "Кристофър Робин и Мечо Пух", която е с оригинално заглавие "Christopher Robin" разказва как Кристофър Робин, вече пораснал, със семейство и отговорности, среща приятеля си от детинство Мечо Пух и той му помага да преоткрие радостите на живота. В главните роли ще видим Юън Макгрегър и Хейли Атуел, а Мечо Пух е озвучен от Джим Къмингс.

Забраната за излъчването на "Кристофър Робин и Мечо Пух"  в Китай едва ли ще се отрази зле на филма. Очаква се лентата да направи огромни приходи в САЩ. Но от друга страна, е факт, че други филми на Disney като "Господарката на злото" и "Пепеляшка" са генерирали печалби съответно от 48 млн. и 72 млн. долара след излъчването им в азиатската страна.

Прочетете още