10 идеи за забавление с децата през лятото

10 идеи за забавление с децата през лятото
29 Юли 2020

Понякога се изчерпваме откъм идеи или пък заради преумора въображението ни спира да работи толкова добре. Ето малко помощ за това какво можем да правим заедно с децата си в свободното време през лятото.

1. Излезте навън и тръгнете на лов за неща, които започват с всяка буква от азбуката, Разбира се, прескочете Ь, защото, подозираме, ще ви затрудни.

2. Прегледайте малко видеа за оригами в YouTube и си направете украшения за тавана.

3. Направете си пикник и ангажирайте децата с измислянето на менюто за него.

4. Купете цветни тебешири и направете проучване сред съседите какво най-много искат да видят нарисувано пред блока. След това се „гмурнете” заедно в света на изкуството и завършете проекта си. Поканете и други деца да се включат.

5. Идете на открито лятно кино.

6. Извадете колелата и покарайте извън града – около езеро или на някоя приятна пътека в планината.

7. Намерете големи, плоски камъни и нарисувайте миниатюри върху тях с темперни бои. После ги подарете на приятели и роднини, за да си ги ползват като преспапие или просто като украшение.

8. Отидете в зоологическата градина и се постарайте да научите най-много за животните там. Кое къде живее, с какво се храни, кой е естественият му враг... После се срещнете с приятели и им разкажете най-интересното от деня.

9. Харесайте си място и посадете дърво. След това проверявайте докъде е стигнало и измервайте височината на детето заедно с дървото – да се види кой расте по-бързо.

10. Устройте състезание за най-голям сапунен балон.

Прочетете още