10 красиви цитата за живота и щастието, които ще ви помогнат да повдигнете настроението си

10 красиви цитата за живота и щастието, които ще ви помогнат да повдигнете настроението си
12 Април 2021

Често не житейските обстоятелства и нещата, които ни се случват, са причината да бъдем щастливи или нещастни, а начина, по който мислим за тях. Ние контролираме мислите си. Единственият човек, който може да разруши щастието ни в дългосрочен план, сме самите ние. Обикновено изобщо не става дума за това къде си, какво имаш или нямаш и през какво си минал - щастието е състояние на духа, не на материалното. Всичко започва отвътре. И ако искаш да си щастлив, просто трябва правилно да нагласиш вътрешния си свят. 

Събрахме 10 цитата за щастието, които могат да ви помогнат да повдигнете настроението си и да започнете да гледате от светлата страна на живота.

1. Само един човек може да ви направи щастливи и да промени живота ви. Вие самите.

2. Огледайте се за позитивното в този момент. Дори да трябва да търсите дълго, то съществува.

3. Когато се усмихваш на живота, в крайна сметка заживяваш живот, който си струва усмивката.

4.  Запомнете, сравнението с другите е крадец на щастието. Можете да прекарате цял живот в грижи за това какво имат другите, но това няма да ви даде нищо.

5. Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от нечие одобрение.

6. Дайте пример. Дръжте се добре и уважение към всеки, дори и с онези, които са груби с вас – не защото те са добри, а защото вие сте.

7. Давайте колкото се може повече, но не позволявайте да бъдете използвани. Слушайте внимателно другите, но не губете собствения си глас.

8. Не можете да промените начина, по който хората се държат с вас, нито това, което говорят за вас. Това, което можете да промените, е начинът, по който реагирате, и хората, с които избирате да сте.

9. Не може да имате позитивен живот в компанията на негативни хора. Изследвайте нещата, които изтърпявате в дългосрочен план.

10. Едно от най-освобождаващите неща в живота е, че не сме длъжни да харесваме всички, нито всички са длъжни да ни харесват, и всичко това е ОК.

Прочетете още