COVID 19

Във връзка с извънредната ситуация и препоръките на Министерство на здравеопазването за спиране разпространението на COVID-19, ограничаваме достъпа на външни лица до нашия офис. Получаването на спечелените от игри награди ще се извършва с куриер до отпадане на наложените мерки.
Най-добрият начин да защитите вас и вашето семейство от COVID-19 е да сте спокойни и да спазвате наложените мерки.

Честит рожден ден, Брус Уилис! Днес екшън звездата става на 65

Честит рожден ден, Брус Уилис! Днес екшън звездата става на 65
Снимка: Gage Skidmore
19 Март 2020

На днешния 19 март своя 65-и рожден ден празнува големият холивудски актьор Брус Уилис. Роден през 1955 г. във военната база на град Идар-Оберщайн в Западна Германия, Брус Уилис се превръща в една от най-големите екшън звезди в киното. Майка му е германка, а баща му – американски войник. Когато бъдещият актьор е на 2 години, семейството му се мести окончателно в Ню Джърси, където Брус израства. Любопитен факт за него е, че като малък е заеквал, но е преодолял този проблем с изявите си на училищната сцена. След като завършва образованието си започва да работи като охрана, а по-късно и като барман, за да се издържа. Интересно е да се отбележи, че е левичар.

Брус Уилис изгрява в киното през 1985 г., когато го избират да играе в сериала "Съдружници по неволя", за който по-късно, през 1987 г. е отличен с награда "Еми". Става световно известен обаче с ролята си в първата част на култовия "Умирай трудно".

В своята близо 40-годишна кариера, Брус Уилис се снима в над 80 филма, сред които абсолютните хитове "Умирай трудно", "Армагедон", "Криминале", "Петият елемент", "Шесто чувство", "Закуска за шампиони", "Десет ярда" и други. Носител е на много награди, сред които "Златен глобус", "Златна камера", две награди "Еми" и други.

В личен план, през 1987 година се жени за един от секссимволите на киното – актрисата Деми Мур. Двамата имат 3 дъщери. Развеждат се през октомври 2000 година. През март 2009 г. актьорът се ожени за моделa Емма Хеминг, с която има още две дъщери.

Прочетете още