Честит юбилей на Antonio Banderas! Днес той празнува 60-ия си рожден ден

Честит юбилей на Antonio Banderas! Днес той празнува 60-ия си рожден ден
10 Август 2020

Eдин от малкото съвременни актьори, който успя да остави еднакво сериозна следа както в европейското, така и в американското кино - това е Антонио Бандерас, който е роден на 10 август 1960-а година и днес празнува своя 60-и рожден ден.

Той е родом от Малага, а лицето му мнозина свързват с ролите във филмите "Десперадо" (1995) и "Маската на Зоро"(1998). Добре познат е както от феновете на испанския екцентричен и гениален режисьор Педро Алмодовар, чиито любим актьор и до днес е Бандерас, така и от почитателите на Холивудската развлекателна машина. Работил е и с други големи творци като Джонатан Деми във "Филадефия", Нийл Джордан в "Интервю с вампир", Алън Паркър в "Евита", Де Палма във "Фатална жена", Уди Алън в "Ще се срещнеш с мъжа на мечтите си".

Освен многото роли зад гърба си, Антонио Бандерас е и продуцент и режисьор, носител на награда "Гоя" и две "Европейски филмови награди", има редица номинации, сред които за "Сатурн", "Еми", "Златен глобус" и "Оскар" за ролята му във филма "Болка и величие", донесъл му първата Златна палма в Кан. От 2005 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

Личният му живот също е вълнуващ - през 1996-а се развежда със своята първа съпруга Ана Леса след 8-годишен брак. През същата година сключва брак с актрисата Мелани Грифит като двамата бяха възприемани за една от най-стабилните двойки в Холивуд. Въпреки това, връзката им неочаквано се разпадна през лятото на 2014-а година. В момента, от 2015-а насам има сериозна връзка с брокерката Никол Кимпел. "Никол е сок от пресни плодове, напълно детоксикиращ" - с тази метафора испанският актьор описва жената, която владее сърцето му.

Снимка: https://www.facebook.com/AntonioBanderas/

Прочетете още