Доказано: Дамите на високи токчета са по-секси

Доказано: Дамите на високи токчета са по-секси
19 Януари 2021

Дамите на високи токчета наистина изглеждат по-секси в мъжките очи, тъй като те измамно удължават дамската опашна кост - признак за плодовитост, пише в. Daily Mail, цитиран от БТА.

Изданието цитира проучване на унгарски учени от университета в Печ, които използвали специален софтуер за експериментите си. Те заснели 52 студентки на високи токчета и с ниски обувки. Клипчетата били показани на 100 студенти от мъжки пол на възраст от 18 до 24 години. Дамите трябвало да се разхождат с обувки с плоска подметка и на токчета с височина, варираща от 8 до 10 сантиметра. Бил използван редактиращ софтуер, така че да бъдат изтрити стъпалата, за да остане само движението на тялото на жените. Всички дами били инструктирани да носят едни и същи тъмни прилепнали фланелки, били обути с дънки или клинове и трябвало да носят косите си прибрани, за да се ограничат акцентите във всяка една от дамите и да се постигне еднообразие.

Участничките трябвало да получат оценка за привлекателност от 1 до 10. Резултатите дали смазващо предимство на дамите с високи токчета.

Според унгарските учени високите токчета правят жените секси заради специфичната извивка, която прави тазът по време на ходене. Начинът, по който опашната кост изглежда по-дълга и се движи, изпраща несъзнателен сигнал до мъжа, че дамата е способна на многократни раждания. Проучването на унгарския екип е първото, използващо видеоматериали, за да докажe връзката между високите токчета и сексапила.

Интересното в случая е, че и дамите намират своите посестрими по-секси, когато са на високи токчета и това засилва вътрешната им сексуална конкуренция.

Прочетете още