Джони Деп съди известен таблоид за публикация, според която той е извършил насилие над Амбър Хърд

Джони Деп съди известен таблоид за публикация, според която той е извършил насилие над Амбър Хърд
8 Юли 2020

Джони Деп заведе дело във Върховния съд на Лондон срещу британския вестник The Sun, който през 2018 г. публикува статия, че актьорът е извършил физическо насилие срещу бившата си съпруга - актрисата Амбър Хърд. Подсъдимите са в съдебни спорове, които се очаква да разкрият подробности от личния живот на актьорите. Дан Уотън, издател на таблоида от корпорацията "News Group" и изпълнителен редактор на самия вестник, съобщи новината за Reuters, цитиран от ТАСС.

Деп и Хърд се срещнаха преди около 10 години на снимачната площадка, а през февруари 2015 г. двамата се ожениха. Само 15 месеца по-късно Амбър подаде молба за развод, обвинявайки Джони във физическо насилие по време на връзката им. Тогава актрисата съобщи, че Деп е замерил с мобилния ѝ телефон и я е ударил по бузата. Актьорът обаче категорично отрече това твърдение.

През януари 2017 г. съд в Лос Анджелис, Калифорния, разтрогна брака им. Според споразумението, постигнато между бившите съпрузи, Деп трябва да плати на актрисата 7 милиона долара след развода, които тя възнамерявала да дари на благотворителен фонд. В същото време съдията отхвърли искането на Деп да наложи глоба от 100 000 долара на Хърд за това, че тя е отлагала процедурата за развод дълго време.

Прочетете още