Какво всъщност искат жените?

Какво всъщност искат жените?
7 Октомври 2021

Защо мъжете не разбират жените? Те знаят, че дамите са различни, но много от тях не желаят да полагат усилия, за да разберат в какво се състоят разликите и как да общуват с нежния пол. Разбира се, няма начин един мъж да разбере напълно една жена (и обратното). Не е и необходимо. Ако един мъж уважава и цени една жена, той ще успее да разбере и всичко, което е важно за нея. Но какво всъщност искат жените?

1. Романтика

Много хора поставят знак на равенство между любовта и романтиката. Мъжете знаят, че жените искат романтика, и разрешават въпроса с традиционен букет за 8 март, традиционен подарък за рождения ден и традиционна ваканция през лятото.

Тук с пълна сила важи правилото, че няма значение какво се прави, а как се прави. Жената може да не осъзнава, но интуитивно усеща чувствата на мъжа, които стоят зад романтичния жест. Мъжете измерват жеста с пари, жените – с емоцията, която долавят. Освен това, всяка жена възприема романтиката по свой начин.

Към мъжете: Ако не правите нещо от сърце, лично за нея – по-добре не го правете изобщо.

2. Внимание

Вниманието е равно на любов. Човек може да проявява искрено внимание само към нещата, които са важни за него.

Жените, както и мъжете, искат зачитане на душевните си потребности. Много мъже смятат женските занимания и интереси за глупости и, ако изобщо си направят труда да се поинтересуват как върви, задават въпроса про форма. За мъжа е странно, че се е поинтересувал, а тя се е нацупила. Въпросът е зададен, но истински интерес липсва – жената интуитивно усеща липсата на интерес.

Към мъжете: Когато се обръщате към жената, правете го искрено – ако не правите нещо от сърце, по-добре не го правете.

3. Споделяне

Мъжете смятат за признак на мъжество силата и мълчанието. Жените смятат за признак на мъжество емоционалната откритост. Жените са открити и имат нужда от емоционална връзка. Става въпрос за пълноценно общуване, в което всеки знае какво се случва с другия.

Към мъжете: Емоциите са пътят към сърцето (и всичко друго) на жената.

4. Деца

Жената има около 30 години, през които може да стане майка. В този период тя е здрава и привлекателна за мъжете. Създаването на дете е основен инстинкт на жената – това е и причината тя да търси връзка с мъж. Жената може да работи, да изкарва пари, да се грижи сама за себе си, да получава любов от близките и приятелите си – но не може да създаде дете сама.

Към мъжете: Ако не смятате да ставате баща на детето на една жена, не ѝ губете времето. Жената има ограничено време, през което може да роди и отгледа дете.

5. Уважение

Всъщност, това е нещото, което наистина искат жените. Защото то включва всичко – вниманието, грижата, обичта, любовта, комуникацията, истинския интерес към партньора, пълноценното сексуално общуване, приятелството, изграждането на дом и семейство, създаването и възпитанието на деца – здравите духовни, емоционални и материални основи на връзката. Уважението е зачитане на цялостната личност на човека – без значение мъж или жена. Всяко отношение между хората почива на уважение, приемане и зачитане на партньора.

Към мъжете: Ако искате здрава връзка, приемете жената за равностоен партньор и ѝ отдайте полагащото ѝ се уважение.

Прочетете още