"Оскари" 2021 - Номинирани ще участват в церемонията от Лондон и Париж

1 Април 2021

На 26 април ще се проведе Церемонията по връчването на най-престижните отличия в света на киното - "Оскар", а подготовката е вече в разгара си. От Академията обявиха, че въпреки желанието си на събитието да присъстват всички номинирани, заради ограничениета наложени от пандемията, ще има и директни включвания от Европа, а именно от Лондон и Париж. 

Припомняме, по-рано организаторите обявиха, че Церемонията ще е присъствена за номинираните и няма да има включвания с видеоконферентни връзки. Това обаче би наложило някои чуждестранни актьори и режисьори да нарушат ограниченията за пътуване и да останат дни под карантина. След критиките организаторите коригираха изискванията, предвиждайки възможност за участие и на чужденците.

Звездите, които ще анонсират номинираните в съответните категории, ще ги обявяват както бе предвидено - от гара Юнинън Стейшън в Лос Анджелис.

Тази година осем британски актьори и актриси и една британска режисьорка са номинирани за награда "Оскар". Номинирани са и френският писател Флориан Зелер за сценария на филма "Бащата", датският режисьор Томас Винтенберг, южнокорейката Юн Ю-джун и българската актриса Мария Бакалова. 

На 93-ата церемония на наградите "Оскар" ще има червен килим, но присъствието край него ще е ограничено. Кандидатите за наградите на Американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще влизат в гара "Юниън стейшън" по категории, а изпълненията на живо в шоуто ще са от театър "Долби" в Холивуд.

Като цяло с най-много номинации за престижните отличия е филмът "Манк" на Дейвид Финчър. Продукцията ще се бори за общо 9 статуетки, сред които още за режисьор, актьор в главна роля (Гари Олдман), актриса в поддържаща (Сейфрид) и др. Следват "Бащата", "Юда и черният месия", Sound Of Metal, "Манари", "Земя на номади" и "Процесът срещу Чикаго 7", всички от които имат по 6 номинаци. Списък с претендентите в основните категории можете да откриете тук.

Прочетете още