Ослепителната Чарлийз Терон на 45

Ослепителната Чарлийз Терон на 45
7 Август 2020

Днес звездата на Холивуд Чарлийз Терон празнува своя 45-и рожден ден.

Актрисата е родена на 7 август 1975-а година в Бенони, Южна Африка и е единствено дете. Когато е на 13, е изпратена да учи в пансион. Две години по-късно вижда как майка ѝ убива баща ѝ при самозащита, след като под въздействието на алкохол се опитал да я нападне. Година след трагичния инцидент сключва договор с модна агенция в Милано, а по-късно се мести в Ню Йорк, където учи балет. След като решава да се установи в Лос Анджелис, не след дълго получава и първата си роля в игрален филм. Изигравя редици образи в холивудски филми, докато е избрана за главната роля на жена сериен убиец в лентата „Чудовище”, донесла ѝ награда „Оскар“ за най-добра актриса.

Оттогава насам неуморната Чарлийз не е спряла да блести в успешни филми от всички жанрове – драмата „Северна страна“, комедията „Младите възрастни“, хорърът на сър Ридли Скот „Прометей“ и фентъзи филмите „Снежанка и ловецът“ и „Ловецът“ са достатъчно показателни за това. Сред остналите ленти с нейно участие са „Адвокат на дявола“ и „Месец любов“, където си партнира с Киану Рийвс, „Италианска афера“, „Атомна блондинка“, „Лудият Макс“, „Бомба със закъснител“ и др.

Снимка: https://www.facebook.com/charlizetheron/

Чарлийз Терон има две осиновени деца - момче и момиче. Считана е за една от най-красивите жени на планетата, а с годините успя да докаже, че не ѝ е нужен мъж, за да бъде щастлива.

Снимка: https://www.facebook.com/charlizetheron/

Прочетете още