"Секс, наркотици и рокендрол" - най-дълго играното представление в един и същи състав в света

25 Ноември 2019

Култовата постановка "Секс, наркотици и рокендрол", която отпразнува своя 27-и рожден ден отново в пълна зала, направи рекорд, с който може да влезе в Книгата за рекордите на "Гинес". Това е най-дълго играното комедийно представление в един и същи състав в света - Ивайло Христов, Добрин Векилов-Дони и Костадин Георгиев-Калки.

В сайта на "Гинес", където може да се провери каква е най-дългата постановка, има друга, играна 25 сезона - с две години по-малко от българската. За да бъде признат рекордът официално обаче има още процедури. Дони обясни, че са поканени съдии у нас, за да преценят дали успехът и сертификатът са заслужени. За да се случи това обаче е нужна сумата от 9000 паунда. Артистите не могат да ги внесат като физически лица, защото регламентът не го позволява. Трябва да го направи продуцентът, а той няма средствата. "Надяваме се, че още три години ще сме живи, здрави и на сцена, за да може за 30-тия юбилей на "Секс, наркотици и рокендрол" да впишем постановката в "Гинес"", каза Дони.

В последните дни на януари актьорите ще се отправят на второто си турне в Европа. Те ще посетят Женева, Лион, Люксембург, Единбург, Нотингам, Дъблин, Палма де Майорка, Барселона.

Прочетете още