Shell дарява гориво за 100 000 лв. за зареждане на линейки в подкрепа на борбата с Сovid-19

Shell дарява гориво за 100 000 лв. за зареждане на линейки в подкрепа на борбата с Сovid-19
26 Март 2020

Shell България дарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната. В трудната ситуация, породена от разпространението на коронавируса, компанията насочва своето дарение към тези, които се нуждаят от здравни грижи в момента. Така Shell ще подкрепи здравната система в България и медиците, които са на първа линия в битката с COVID-19.

"Благодарни сме на спешните екипи и на медицинските работници като цяло за работата им в тези трудни времена за нашата страна." – заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България. "Важно е да обединим усилията си, за да се справим с изпитанията пред нас и се радвам, че Shell също може да допринесе за това чрез своята търговска мрежа, дарявайки гориво за линейките на спешната медицинска помощ."

Дарението на Shell България е съгласувано с Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването, което е реципиент. Здравното ведомство ще реши как да бъдат разпределени предоставените ваучери за гориво в зависимост от нуждите на отделните медицински центрове в страната.

Търговските комплекси Shell в България продължават да работят със стандартното си работно време, но при строги правила за безопасност и допълнителни превантивни мерки, за да защити в максимална степен здравето и живота на своите служители, клиенти и партньори.

Прочетете още