COVID 19

Във връзка с извънредната ситуация и препоръките на Министерство на здравеопазването за спиране разпространението на COVID-19, ограничаваме достъпа на външни лица до нашия офис. Получаването на спечелените от игри награди ще се извършва с куриер до отпадане на наложените мерки.
Най-добрият начин да защитите вас и вашето семейство от COVID-19 е да сте спокойни и да спазвате наложените мерки.

УЕФА отлага Евро 2020 с една година

УЕФА отлага Евро 2020 с една година
17 Март 2020

Европейската футболна федерация (УЕФА) отложи европейското първенство заради световната пандемия от COVID-19. Решението беше взето след видеоконферентен разговор между ръководството и всички 55 асоциации, които членуват в УЕФА. Шампионатът ще се проведе между 11 юни и 11 юли 2021 г. като за първи път в историята първенството ще се състои в нечетна година.

Заинтересованите страни са стигнали до заключение, че първенството няма как да бъде проведено в оригиналните дати (12 юни до 12 юли 2020 г.) заради постоянно увеличаващия се брой на заразените с COVID-19 в Европа.

Евро 2020 трябваше да отбележи 60-ата годишнина от започването на континенталните шампионати. По този повод УЕФА организира безпрецедентно домакинство от 12 града в цяла Европа. Четири от страните, които трябва да приемат мачове от Евро 2020 - Италия, Испания, Германия и Франция, са сред най-засегнатите в света от заразата. Само в Италия заразените са над 27 хиляди души, а смъртните случаи надхвърлиха 2000.

Отлагането на Евро 2020 се прави и в интерес на шампионатите в Европа и надеждата за успешен завършек на настоящият състезателен сезон. В момента почти по целия континент първенствата са спрени, като последната страна, взела подобни мерки е Русия.

Прочетете още