VICTORIA ще представи България на Евровизия 2020

VICTORIA ще представи България на Евровизия 2020
25 Ноември 2019

Виктория Георгиевa - VICTORIA ще бъде българският представител на Евровизия 2020. Това обявиха днес от БНТ и партньорите им в проекта от Ligna Group на специална пресконференция. Младата певица ще бъде 13-ят български участник в надпреварата.

VICTORIA се отличава със специфичен глас и изграден собствен музикален стил. Най-новият ѝ хит “I Wanna Know” беше представен в края на юни и се оказа трамплин към първия ѝ договор за международно разпространение. Той бе подписан през септември с британската компания Ostereo.

„Много съм  развълнувана, че получавам шанс да представя страната“, сподели VICTORIA. „Няма по-голяма чест за един артист! За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музикатa е начин да изразя себе си и това, в което вярвам. Нямам търпение да споделя с всички новите си проекти. Благодаря на БНТ, че повярва в мен!”

Видео представяне на VICTORIA:

Очаква се българската песен на Евровизия да бъде представена в началото на месец март 2020 година, като успоредно с това се работи и по първия самостоятелен албум на VICTORIA, който се планира да излезе веднага след края на конкурса. Тазгодишното издание на музикалната надпревара ще се проведе на 12, 14 и 16 май и ще се излъчва на живо по БНТ1. На 28 януари ще се изтегли жребий, на който ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България.

В избора и дистрибуцията на българската песен за Евровизия 2020 се включва и международен партньор с опитен екип в сферата на продуцирането и разпространението на музика. Това е британската компания Ostereo, която има международен опит в обработката на големи информационни масиви с цел  анализ, изследване на музикалните пазари и успешното позициониране на авторски музикални продукти. За българското участие на Евровизия 2020 ще се ползва опитът от селекцията при успешните български проекти през 2016 г. – четвърто място за Поли Генова, 2017 г. – второ място за Кристиан Костов през 2018 г. Ще се приложат и утвърдените продуцентски практики в държави като Великобритания, Испания, Белгия, Холандия, Австрия и други страни. Вече се работи усилено по създаването на песни, като предстоят няколко работни сесии на VICTORIA в България и чужбина с успешни музикални продуценти и композитори.

Партньор в начинанието e още БГ Радио, чиято основна цел е да подпомага и подкрепя българската музика. Всяка година радиото организира връчването на Годишните Музикални Награди на БГ Радио. Призовете се утвърдиха като най-престижните отличия за българските поп и рок музиканти.

Прочетете още