Пореден успех за Мария Бакалова - българската актриса с отличие за най-добра поддържаща женска роля

Пореден успех за Мария Бакалова - българската актриса с отличие за най-добра поддържаща женска роля
12 Януари 2021

Националният съвет на кинокритиците в САЩ присъди наградата за най-добра поддържаща женска роля на българската актриса Мария Бакалова за участието ѝ във филма "Борат Последващ филм" - продължение на комедията със Саша Барън Коен от 2006-а, което в края на октомври 2020-а се появи в стрийминг услугата Amazon Prime Video. Бакалова получи високи оценки за изпълнението си в специализираните медии отвъд Океана, като дори се стигна до спекулации, че може да получи номинации за "Оскар" и "Златен глобус". Във филма тя играе дъщерята на измисления казахстански журналист Борат (Барън Коен), която той се опитва да подари на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Наградите "Изборът на критиците" се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи в САЩ и Канада в телевизиите, радиостанциите и интернет изданията. Това е поредното престижно отличие за 24-годишната бургазлийка. Ето гостуването ѝ в прочутото предаване Late Late Show с Джеймс Кордън:

Призовете за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добра кинематография и най-добра главна женска роля за 2020 г. грабна лентата "Номадландия" на режисьорката Клои Чжао. В него 63-годишната актриса Франсис Макдорманд играе жена, която събира цялата си покъщнина в автомобила си и пътува из американския Запад след икономическия колапс на малък град.

Наградата за най-добър актьор отиде при Делрой Линдо, който играе ветеран от Виетнамската война във военната драма на Спайк Лий Da 5 Bloods. Документалният филм "Колектив" на румънеца Александър Нанау за унищожителния пожар през 2015 г. в нощен клуб в Букурещ, при който загинаха десетки хора, бе удостоен с наградата за най-добър чуждестранен филм.

Прочетете още