300 гости аплодираха Галина Димитрова на концерт-промоцията на дебютния ѝ албум „Защото съм жена“

300 гости аплодираха Галина Димитрова на концерт-промоцията на дебютния ѝ албум „Защото съм жена“
13 Март 2023

На 10-и март Галина Димитрова представи своя дебютен албум „Защото съм жена“ на впечатляваща концерт-промоция в хотел Ramada София. Албумът съдържа 15 песни, 14 от които са авторски.

„Избрах тази дата  за своята промоция, защото тогава е християнският празник Света мъченица Галина, а и съм родена в петък. Реших да направя представянето на дебютния ми албум тогава и се надявам да ми донесе късмет.“, сподели чаровната певица.

С промоцията на дебютния си албум Галина Димитрова стартира и благородната кауза „Аз искам да пея фолклор“, която отдавна мечтаела да реализира и сега е факт благодарение на подкрепата на Фен Фолк ТВ. Тя има за цел да помогне на талантливи деца, които искат да се занимават с народна музика, но нямат възможност да го направят. Средствата, събрани от продажбата на албума на изпълнителката по време на промоцията, ще бъдат дарени за направата на запис на песен и изработването на видеоклип. Първите деца, които ще бъдат подкрепени в пътя към осъществяване на мечтите им, са Ивана и Ивона Малчови от Банско, които също взеха участие в концерта и направи две прекрасни изпълнения на сцената.

Сред гост-изпълнителите на промоцията бяха Радостина Николова и Стоян Петков, които представиха по една песен от своя репертоар. Финалният щрих бе добавен от легендарния Володя Стоянов, който има дует с Галина Димитрова. Двамата представиха общата си песен „Сестра кани брата на вечера“, която е включена в албума на изпълнителката. След това Войводата изпълни и две самостоятелни композиции.

Изключителните хореографии по време на всички изпълнения на концерт-промоцията бяха дело на танцова формация "Асти Денс" с ръководител Ники Бояджиев и танцова формация „Нова Генерация“ с гл. худ. ръководител маестро-академик Евгений Вучков.

Водещ бе Пейо Филипов – любимият пощальон на България и изключителен музикант.

Дебютният албум на Галина Димитрова – „Защото съм жена“ е продуциран от Ара Мюзик и вече може да бъде закупен от онлайн магазина www.bgmusicshop.bg

Прочетете още