5 знака, че тялото ви има нужда от детокс

5 знака, че тялото ви има нужда от детокс
9 Май 2022

Ако тялото ви се нуждае от детоксикация, то ще ви изпрати множество сигнали, по които можете да познаете дали е нужна някаква промяна в начина ви на живот и най-вече в храненето ви. Ето 5 от тях:

1. Постоянна умора

Ако постоянно се чувствате изтощени, независимо дали сте спали достатъчно или не, може би е време да помислите за причината. По-добре не се опитвайте да се освежите с напитки с кофеин, защото малко след това отново ще се чувствате изтощени. Освен това, ако прекалявате с кофеина, може да навредите на черния си дроб. По-добре помислете каква е причината за постоянната умора и дали тялото ви се нуждае от кафе или от детоксикация.

2. Главоболие

Понякога сте наясно каква е причината за главоболието, но ако главата постоянно ви боли, то може би в тялото ви има прекалено много токсини. По време на детоксикацията главоболието може да се засили, но след това ще изчезне напълно или поне значително ще намалее.

3. Слаба памет и трудна концентрация

Честите проблеми с паметта и концентрацията са ясен знак, че тялото ви има нужда от детоксикация. Чрез нея ще пречистите тялото си и ще изхвърлите всички токсини. Това ще повлияе благоприятно на мозъчната ви дейност и ще се фокусирате по-добре.

4. Безсъние

Прекаленото количество токсини в тялото ви може да попречи на отделянето на мелатонин, което от своя страна да влоши съня ви. Ако страдате от безсъние, може би е време за детоксикация.

5. Наднормено тегло

Когато тялото ви е натрупано с отпадъчни продукти, тоест токсини, това му пречи да усвоява полезните вещества. Всичко това от своя страна може да е причина за наднормено тегло и трудно отслабване.

Прочетете още