Благотворителната организация на Лео ди Каприо дарява 3 млн. долара за борба с пожарите в Австралия

Благотворителната организация на Лео ди Каприо дарява 3 млн. долара за борба с пожарите в Австралия
10 Януари 2020

Благотворителната организация Earth Alliance, един от основателите на която е холивудският актьор и носител на "Оскар" Леонардо ди Каприо, ще дари 3 милиона долара за борба с горските пожари в Австралия.

В резултат на обширните пожари в страната са разрушени повече от 2000 сгради и цели градове. Загинали са най-малко 25 човека и около 1 млрд. животни. Смята се, че бедствието е унищожило почти 1/3 от популацията на коалите в Нов Южен Уелс. На места пожарите са толкова интензивни, а димът - толкова гъст, че е станало невъзможно да се изгасят от въздуха. Властите изпращат кораби на ВМС и самолети до засегнатия район, а на югоизточния бряг на Австралия е в ход мащабна евакуация.

В Twiiter профила на организацията бе съобщено, че предоставя 3 милиона долара за "подкрепа на усилията за гасене на пожарите, спасяване на дивата природа и нейното дългосрочно възстановяване".

Преди два дни Metallica също обяви, че дарява 750 000 долара, а Елтън Джон дари сумата от 1 милион британски лири.

Припомняме, организация Earth Alliance дари огромната сума от 5 милиона долара за борбата с пожарите в Амазония, където средствата отидоха за пет местни организации, пряко свързани с борбата с пламъците, обхванали голяма част от екваториалните гори.

Прочетете още