Дебютният албум на Галина Димитрова е вече факт

Дебютният албум на Галина Димитрова е вече факт
16 Март 2023

Ара Мюзик представи дебютния албум на очарователната Галина  Димитрова - „Защото съм жена“.

Колекцията съдържа 15 песни, 14 от които са авторски. За CD-то Галина Димитрова е работила с някои от най-изтъкнатите композитори и аранжори у нас: Стоян Джамбазов-Джемби, Здравко Георгиев, Красимир Гюлмезов, Румен Лозанов и Сашко Митковски от Северна Македония. За текстовете тя се доверява на Мариета Ангелова, Константин Пашкулев, Цане Петров. Самата изпълнителка е автор на някои от лириките, а стиховете към една от песните са на дъщеря ѝ – Симона Димитрова.

В албума са включени двете песни „Галена мома“ и „Луди млади“, чиито видеоклипове можете да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ.

Четирите песни „Пролет“, „Дай ми власт“, „Ванга ми предрече теб“ и „Пей ми, Пирине“, с които Галина Димитрова взе участие в последните две издания на престижния фестивал „Пирин Фолк“ през 2021-а и 2022-а година, също са включени в CD-то.

Албумът е вдъхновен от българската жена и магията на нейната сила и красота. Но освен композициите, пресъздаващи своеобразна емоционална женска изповед в него е включен и дует с легендарния фолклорен изпълнител Володя Стоянов. Двамата представят своята интерпретация на обичаната песен „Сестра кани брата на вечеря“.

Интересна и различна е последната песен в албума – „Български войник“. Композицията има шлагерно звучене и възпява силата и храбростта на военнослужещите.

Албумът на Галина Димитрова – „Защото съм жена“ може да бъде поръчан в онлайн магазина www.bgmusicshop.bg

Прочетете още