Галина Димитрова е новото попълнение на Ара Мюзик

Галина Димитрова е новото попълнение на Ара Мюзик
12 Януари 2023

Тя е талантлива, красива и изключително позитивна. Тя е Галина Димитрова – новият фолклорен изпълнител в каталога на Ара Мюзик.

Проявява своите музикални заложби още като дете, като свири на акордеон и танцува в народен ансамбъл. Завършва средното си образование в Разград със специалност Флейта, народно пеене и облигатно пиано. Придобива бакалавърска степен в Шуменския университет - специалност Музикална педагогика, а по-късно и магистърска степен в УНСС – специалност Счетоводство и контрол. През 2000 г. се премества да живее в София и през 2002 г. издава първата си песен “За тебе мога“, която се превръща в тотален хит. Постъпва в Националния полицейски синдикат, където организира благотворителен концерт за деца на загинали полицаи.

Освен с певчески талант Галина Димитрова е дарена и с красота, която през 2007 г. я отвежда на конкурса „Мисис България“, където печели наградата на публиката. През 2008 г. представя България на световния конкурс „Мисис Глоуб“, откъдето се завръща с няколко награди.

Известно време работи като главен експерт в Министерството на икономиката. От 2019 г. е телевизионна водеща на предаването “Съвременни незнайни воини” в Национална телевизия БГ+. През 2021 г. участва в престижния фестивал „Пирин фолк“ Сандански 2021, където се представя в конкурса за нова авторска песен на македонска основа с „Пролет“ и в конкурса за изпълнителско изкуство с „Дай ми власт“. В „Пирин Фолк“ Сандански 2022 Галина Димитрова отново участва в конкурса за авторска песен с „Пей ми, Пирине“ и в конкурса за изпълнителско изкуство с „Ванга ми предрече теб“ и печели наградата на Община Сандански. През септември 2022 г. подписва договор с музикална компания Ара Мюзик.

Прочетете още