Галина Димитрова надвива стихиите с „Любов-жарава“

Галина Димитрова надвива стихиите с „Любов-жарава“
20 Юни 2024

Фолклорната певица Галина Димитрова посреща лятото с нов музикален проект „Любов-жарава“. Изпълнителката на Ара Мюзик залага на песен, дело на Димитър Милев, който създава музиката, текста и аранжимента. След успеха на дуета с Николай Славеев – „Добре сте ни дошли“ решава, че отново трябва да се довери на същия автор, който създава за нея тази хороводна композиция.

„Много държах да имам в репертоара си една хубава „девятка“, защото това е един от най-разпространените ритми, на който хората от цяла България обичат да танцуват. Много благодаря на Димитър Милев за това музикално бижу, което създаде специално за мен.“, сподели  изпълнителката.

Галина Димитрова отдавна мечтаела да снима в Етнографския музей на открито „Етър“. Покрай предаването си „Магията на традициите“ се запознава с кмета на Габрово – Таня Христова и получава от нея разрешение да снимат на красивата локация.

„Искам специално да благодаря на г-жа Таня Христова – кмет на Габрово, която веднага откликна на молбата ми да снимаме в Етнографски музей на открито „Етър“. Прекрасно място, което отдавна ме е впечатлило и много исках да запечатам в мое видео. Специални благодарности освен за локацията и за ангажирането на Детски танцов ансамбъл „Габровче“ с ръководител Ивайло Захариев, които се включиха с прекрасна хореография. Със сигурност ще ги поканя и за участие в друг мой проект.“, каза Галина Димитрова.

В клипа „Любов-жарава“ главна роля изпълнява дъщерята на певицата – чаровната Симона. Тя заедно с Христо Димитров от ансамбъл „Габровче“ се въплъщават в образите на двама влюбени.

„Дъщеря ми има много артистични заложби. Като по-малка се беше насочила към пеенето, но в последствие започна да се занимава с различна сфера. Но до ден днешен много обича народните танци и продължава да танцува винаги, когато има възможност. А и съм решила, че когато има подходящи роли в моите видеоклипове, ще каня за тях децата си. Симона участва за втори път в мой проект. Предстои да намеря подходящ образ и за сина ми, който досега не се е включвал в мое видео.“, разказа изпълнителката на Ара Мюзик.

Екипът имал огромни притеснения дали ще могат да осъществят снимките, тъй като в планирания период, имало бури и градушки. Галина Димитрова обаче се оказала изключителна щастливка и в часовете, в които се осъществявал снимачния процес, времето било перфектно. Броени минути след края на работата, отново връхлетяла страховита градушка.

„Наистина имахме невероятен късмет с времето и природата беше благосклонна към нас. Успяхме да свършим всичко точно, както го бяхме запланували. Благодаря на целия екип, които се сработиха изключително добре и всичко премина в невероятен синхрон.“, сподели певицата.

Във видеото взимат участие и музикантите Димитър Милев – автора на песента и саксофониста Тошко Колев. Въпреки натоварената си програма двамата се отзовали на поканата да се снимат във видеото и дори си изработили специални ризи за случая.

В клипа „Любов-жарава“ Галина Димитрова носи прекрасна носия, ушита ръчно специално за нея от Свободка Стамчева, която изработва носии за много фолклорни изпълнители и ансамбли. Симона пък е облечена с носия от магазин „Българка“ – Гоце Делчев.

Прочетете още