Хю Джакман ще влезе в образа на Енцо Ферари в нов филм

Хю Джакман ще влезе в образа на Енцо Ферари в нов филм
25 Юни 2020

Актьорът Хю Джакман ще скочи в колата на основателя на емблематичната автомобилна компания "Ферари" за нов филм на режисьора Майкъл Ман. За това превъплъщение се говори от 2017 г насам, а към днешна дата е потвърдено, а снимки трябва да започнат през пролетта на 2021 г.

Австралиецът е сред най-известните актьори в Холивуд. Във филмографията му са поредицата X-Men, Van Helsing, The Prestige, The Greatest Showman, The Front Runner и др. Според предварителната информация сценарият на филма ще е базиран на биографията „Ферари – мъжът, автомобилите, състезанията, машината“ на Брок Йейтс. Действието ще се развива основно през 1957 г. Тогава компанията на Ил Комендаторе е във финансови затруднения, а освен това катастрофа по време на Миле Миля предизвиква реакция чак от Ватикана.

Твърди се, че носителят на четири награди Оскар дори е изпробвал Джакман в някои от най-напрегнатите сцени. Ман възнамерява да създаде реплики на някои от легендарните автомобили от онова време. Той сподели пред deadline.com, че истинската сила на историята е в емоционалното битие на хората, чийто живот преминава в изключително сложни обстоятелства.

77-годишният кинорежисьор наскоро призна и, че работи и над предистория на "Жега" - прочутият криминален трилър от 1995 г. с Ал Пачино и Робърт де Ниро.

Прочетете още