Иван Паланов с емоционална песен по истинска история

Иван Паланов с емоционална песен по истинска история
18 Ноември 2022

Иван Паланов представи новата си песен „Биляна мома хубава“ заедно с лайв версия, заснета в родния му Велинград по време на събитието „На мегдана с Фен Фолк ТВ“. Песента е подарък от големия Никола Ваклинов.

Това е първият проект на лъчезарния изпълнител на Ара Мюзик, който излиза след издаването на дебютния му албум „Хоро се вие“ през месец юни тази година.

Песента е по музика и текст на доайена на македонската музика Никола Ваклинов. Тя е изключително въздействаща и това се дължи на факта, че разказва истинска история, преживяна от автора. Аранжиментът е дело на македонския композитор Сашко Митковски.

Никола Ваклинов предлага няколко композиции на Иван Паланов, но той остава запленен от „Биляна мома хубава“ и без колебание избира нея.

„Много залагам на тази песен. Смятам, че е изключително въздействаща. Професионалисти от областта на фолклора са категорични, че припевът е гениален заради уникалната подредба на стиховете. Те са на мнение, че по един неповторим начин се възпява женската красота, без да с използват клишета и стереотипи.“, каза Иван Паланов.

Видеото на „Биляна мома хубава“ може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ, както и в YouTube:

Прочетете още