Как отбелязват Свети Валентин по света

Как отбелязват Свети Валентин по света
7 Февруари 2020

От водовъртежа от емоции и пеперудите в стомаха до чувството за доверие и сигурност, което се развива с времето, любовта е нещо, което всички си пожелаваме. На 14 февруари милиони хора по света ще излеят душа и сърце на романтични картички с надеждата да привлекат своята тайна любов, а други ще зарадват половинките си с подаръци в знак на признателност и уважение. Денят на влюбените - Свети Валентин, е свързан с много интересни традиции и обичаи, които се спазват на различни места по света. Запознайте се с някои от тях:

В Румъния влюбените обединяват празника на любовта с началото на пролетта и празнуват на 24 февруари "Dragobete". Там е прието да излезете сред природата и да измиете лицето си в снега, за да сте здрави и щастливи.

В Испания, или по-точно Валенсия, най-романтичния ден от годината е на 9 октомври.

В английския двор в началото на 17-ти век на този ден младите мъже и жени си разменят пръстени и бонбони. Всяка дама може да отиде и да помоли мъжа, когото харесва да стане неин съпруг. Ако сърцето му вече е заето, той трябва да ѝ подари копринена рокля.

В Бразилия денят на влюбените се нарича "Dia dos Namorados” и се празнува на 12 юни. Денят на Свети Антъни, закрилник на семействата, се отбелязва на следващия ден. Необвързаните жени изпълняват ритуали, известни като "simpatias” с надеждата, че ще бъдат следващите, които ще се омъжат.

Датата се превръща в примамка за туристи в Гана, един от най-големите производители на какао, където на 14 февруари се празнува "Деня на шоколада”.

Филипините са известни с масовите сватби на "Деня на влюбените". Много пъти тържествата са спонсорирани от самото правителство.

В Южна Африка изрязват хартиени сърца, на които написват името на човека, когото обичат и го закачат по дрехите си. Анонимните обяснения там на практика не съществуват.

В Южна Корея двойките празнуват Свети Валентин на 14 всеки месец, например през май е денят на розата, през юни е денят на целувката, а през декември - на прегръдката.

Известен като "Qixi" денят на влюбените в Китай се отбелязва на 7-мия ден от седмия месец в китайския календар. На празника се разказва трагичната история на двама влюбени, разделени заради социалния си статус, които можели да се събират само един път в годината.

В Япония в Деня на влюбените подаръци получават само мъжете. Празникът за жените идва месец по-късно - на 14 март, а денят е наречен "Белият ден".

Прочетете още