Мелек Ерен е новото фолклорно бижу в каталога на Diapason Records

Мелек Ерен е новото фолклорно бижу в каталога на Diapason Records
24 Март 2023

Мелек Ерен е новият фолклорен изпълнител в музикалната компания Diapason Records. Тя е само на 17 години, но притежава огромен талант и амбиция.

Родом е от град Пловдив и е ученичка в СУ „Любен Каравелов“.  Още от ранна детска възраст има желанието да пее фолклорна музика и да се изявява на сцена. Нейните родители са музикални, макар че никога не са се занимавали професионално с това начинание, но Мелек получава безкрайната им подкрепа.

Когато е едва 4-годишна Виолета Щерева забелязва таланта й и я насочва към музиката. Към момента тя продължава да преподава народно пеене на Мелек и усъвършенства вокалните ѝ умения.

Талантливата изпълнителка е призната многократно и е лауреат на много конкурси.

Мелек Ерен има и няколко участия във фестивала Детски Пирин Фолк, а миналата година взе участие в Пирин Фолк в Конкурса за авторска песен на македонска основа с „Песен за майката“ и в Конкурса за изпълнителско изкуство с „Пандура девойка“.

Малко по-късно към „Песен за майката“ бе заснето и официално видео, което е дебютен клип за младата изпълнителка. Премиерата му бе през месец ноември 2022 г.

Очаквайте от Мелек Ерен още много интригуващи проекти!

Можете да гледате видеото ѝ „Песен за майката“, както и останалите ѝ изпълнения от сцената на „Пирин Фолк“ в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ.

Прочетете още