Отмениха и Евровизия 2020

Отмениха и Евровизия 2020
18 Март 2020

"С дълбоко съжаление трябва да обявим отмяната на конкурса за песен на Евровизия 2020 в Ротердам.", това споделиха от официалния сайт на конкурса eurovision.tv. "През последните няколко седмици проучихме много алтернативни варианти, за да позволим на Евровизия да продължи. Въпреки това, несигурността, създадена от разпространението на COVID-19 в цяла Европа и ограниченията, наложени от правителствата на участващите радио и телевизионни оператори означава, че Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) е взел трудното решение да не продължи със събитието на живо, както е планирано. Здравето на артистите, персонала, феновете и посетителите, както и ситуацията в Нидерландия, Европа и света е в основата на това решение.", се казва в съобщението

Конкурсът беше насрочен за средата на май, а България трябваше да участва с песенa "Tears Getting Sober" на младата изпълнителка Виктория.

"Молим за малко търпение, докато работим върху последствията от това безпрецедентно решение и търпеливо очакваме новини в следващите дни и седмици. През това време бихме искали да отдадем почит на целия екип на водещия оператор в Нидерландия и на нашите 41 обществени радио и телевизионни оператори, които работиха толкова усилено, планирайки събитието за тази година.", добавят организаторите.

"Всички сме с разбити сърца, че конкурсът за песен на Евровизия няма да се проведе през май, но се чувстваме уверени, че цялото семейство на Евровизия, по целия свят, ще продължи да предоставя любов и подкрепа един за друг в този труден момент."

Прочетете още