Поли Паскова ни подарява “Красиви 100 неща”

Поли Паскова ни подарява “Красиви 100 неща”
25 Март 2024

Най-новият албум с български фолклор на Поли Паскова, “Красиви 100 неща” е вече факт. Развълнувана, певицата споделя за него:

„Избрах това заглавие, защото трябва да има позитивизъм, а и в песните, които поднасям, има много красота, стил и енергиен потенциал. Красотата е навсякъде около нас, човек може да я намери и в музиката“ Песента “Красиви сто неща” е много подходяща за всички празници, има красиви послания в текста и е редно да се пеят такива песни, за да ни зареждат, а не кахърни мелодии. Клетката има памет и като й говорим красиви думи, като й пеем хубави песни, това й действа положително. Дори по време на хранене не трябва да се слушат злокобни новини, тъй като променяме клъстърите на водата и храната и тогава ни зареждат с отрицателна енергия. Един куплет дори – това не можеш да го докоснеш, но той може да те разтърси и промени, да се чувстваш различно. Затова смятам, че хората, които обичат стойностната музика, трябва да имат този албум“.

Пет от песните в диска са по музика и текст на Росица Узунова, а аранжиментите са на Пламен Велинов.

„Това е авторката на „Изпращам ти ангели“, нейни са още „Сега съм тук“, „Недей забравя“, „Празнувай с мен“ и много други. В главата си тя има безброй звуци, мелодии и думи, които я преследват, докато не ги запише. „Цвете непогалено“ беше първата, която си избрах от нея. Новите заглавия са „Оставих си сърцето“, „Бели облаци“, „Недей ме пита“, разкрива Поли Паскова.

В своя нов фолклорен албум певицата е включила и няколко автентични народни песни, аранжирани от Димитър Милев, Здравко Георгиев и Стоян Джамбазов от оркестър „Щуро маке“, както и от Артур Надосян.

Прочетете още