Проучване показва, че всеки пети предпочита куче пред гадже

Проучване показва, че всеки пети предпочита куче пред гадже
11 Февруари 2020

С наближаването на Деня на влюбените много собственици на кучета въобще няма да се интересуват дали ще получат поздравителна картичка. Проучване на британския киноложки клуб показа, че почти всеки пети предпочита четириног приятел пред любовна връзка, съобщава в. Daily Mail. Около половината от всички анкетирани са заявили, че са толкова привързани към кучето си, защото то не ги разочарова като хората.

Въпреки, че кучето не може да купи рози или да пледложи вечеря в ресторант, неговата безусловна любов и въртяща се опашка могат да намалят самотата.

Една пета от анкетираните са споделили също, че са им предлагали среща или са открили любовта, докато са били на разходка с кучето си. Най-подходящи за привличане на потенциален партньор са следните три породи: Бигъл, Спрингер Шпаньол и Немска овчарка. Хората с Голдън ритривър-и и Корджи-та също могат да разчитат на любимците си да им помогнат в любовта.

Кучетата помагат за първоначалния контакт и да бъде счупен ледът между хората. 21 процента от анкетираните са казали също, че биха излизали с някого, който има куче.

Прочетете още