Стоян Петков вдига "Наздравица" за любовта

Стоян Петков вдига
12 Юни 2024

Новият проект на изпълнителя на Diapason Records е посветена на любовта между двама души.

Стоян Петков  дава нов живот на песента с оригиналното заглавие „Хей, крьчмарьо“, дело на Красимир Христов, познат на публиката като дългогодишен ръководител на оркестър „Кристал“.

Музиката и текстът на „Наздравица“ са дело на Красимир Христов, а за аранжимента фолклорният изпълнител се доверява на Виктор Йорданов – Кардама.

„Наздравица“ е втората песен, която изпълнителят прави след излизането на дебютния си албум „Кой що ме чуе да пеям“.

„Вярвам, че съдбата винаги се намесва, когато човек е на кръстопът. След излизането на „Никога не се заричай“, бях изключително затруднен да избера каква да бъде следващата песен, която да запиша. Ходих на гости при моите близки в Ямбол в края на миналата година. Търсейки стари записи на народни песни, попаднах на една от аудиокасетите, на които съм се записвал как пея като дете. Стана ми интересно да я прослушам и с изненада попаднах точно на песента „Наздравица“. Усещането беше много особено – връхлетяха ме спомените от детството и нямах колебание, че това трябва да е новата ми песен. Чух се с Краси Христов и Тони Дачева. Двамата прегърнаха идеята и ето че „Наздравица“ вече е факт“,  разказа с вълнение Стоян Петков.

Хореографията във видеото е поверена на Танцова Формация „Балканджии“ с художествен ръководител Петър Немски. За първи път виждаме и музикантите, които стоят зад направата на песента -  акордеониста Венелин Башев и цигуларя Иван Стоянов.

 

Прочетете още