Теодора и Хамид Имамски представят дуета „Мори, кой ти купи“

Теодора и Хамид Имамски представят дуета „Мори, кой ти купи“
3 Април 2024

Днес е премиерата на новия музикален проект на Теодора и Хамид Имамски – „Мори, кой ти купи“. Песента е включена в последния албум на изпълнителя „Галене са не забаре“.

Идеята за дуета между звездите на Diapason Records се заражда преди една година, когато двамата обичани изпълнители се запознават на съвместно участие. Магнетичната Теодора държи в своя репертоар да представя изворни фолклорни произведения, а Хамид Имамски открива композицията.

„Искам да благодаря на едни от най-изявените народни певици от района на село Брезница – Нафие Косин и Сануша Гюзум, които ме запознаха с тази песен. С нея искам да пожелаем на любителите на българската народна музика и нашите почитатели да ценят и пазят богатство на нашата фолклорната съкровищница.“, сподели изпълнителят.

Музиката и текстът на песента са народни, а за аранжимента се доверяват на виртуозния музикант Недко Маджиров. „Мори, кой ти купи" е перфектно съчетание между двата специфични гласа на Хамид Имамски и Теодора.

„Това е закачлива изворна песен от крайните Западни Родопи и Пирин. Клипът е сниман около Разлог и Банско. Песента представя любовен сюжет и разговор между двама влюбени. Композицията представя красотата и богатството на носията на българката и нейното значение в обществото. С прекрасното изпълнение на Теодора се получи уникално и съм сигурен, че ще бъде оценено от любителите на автентичния фолклор.“, сподели още Хамид Имамски.

„Този път излязох извън зоната си на комфорт – странджанските песни. Там е силата ми, но съм отворена да изпълнявам и мелодии от други краища на страната. Благодаря на Хамид за съвместната работа. Песента ми е любима и ще я пея с радост на участията си.“, казва Теодора.

Във видеото „Мори, кой ти купи“ двамата изпълнители са облечени в прелестни носии и показват красотата и багрите на българската шевица. Режисьор на лентата е Ненчо Касъмов.

Прочетете още