Цветът на 2022

Цветът на 2022
19 Януари 2022

Цветът на 2022 година беше представен на международна конференция онлайн с експерти по дизайн, графика и мода, и журналисти от цял свят. Институтът PANTONE създава нов син нюанс, 17-3938 Very Pery - определян като динамичен зеленикаво син нюанс с оживяващ виолетово-червен оттенък.

Снимка: https://www.facebook.com/PantoneColor

Смесвайки вярността и постоянството на синьото с енергията и вълнението на червеното, този най-щастлив и топъл от всички сини нюанси, който напомня на цвят на лавандула, представя идеята за трансформацията на досегашните ни представи за физическия и дигиталния свят, се казва в официалното му представяне. И още: PANTONE 17-3938 Very Peri е символ на глобалния дух на времето и прехода, през който преминаваме. Докато излизаме от интензивен период на изолация, нашите представи и стандарти се променят и нашият физически и дигитален живот се сляха по нови начини. Дигиталният дизайн ни помага да разширим границите на реалността, отваряйки вратата към динамичен виртуален свят, където можем да изследваме и създаваме нови възможности.

Според експертите Цветът на 2022 Very Peri ще подтикне хората да погледнат внимателно към трансформиращите процеси в живота си и ще вдъхнови професионалистите в областта на модата, продуктовия, графичния дизайн и дигиталните изкуства да потърсят нови кодове на изразяване.

Снимка: https://www.facebook.com/PantoneColor

Прочетете още